Снимка: УикипедияЛошата защита на Часов Яр по фланговете може да доведе

...
Снимка: УикипедияЛошата защита на Часов Яр по фланговете може да доведе
Коментари Харесай

Пенсиониран украински офицер предрече на Часов Яр съдбата на Бахмут и Авдеевка

Снимка: Уикипедия

Лошата отбрана на Часов Яр по фланговете може да докара до обкръжаването на града от съветските войски. Това мнение изрази пенсионираният майор от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Игор Лапин в изявление за неговия канал в YouTube с някогашния народен представител от Радата Борислав Береза, оповестява ТАСС.

Правейки паралели сред актуалната обстановка в града и конфликтите в Артемовск (украинско име - Бахмут) и Авдеевка, Лапин означи, че „ същата история чака Часов Яр “. Според него градът е добре предпазен при положение на фронтална офанзива, тъй че сходен сюжет му се коства малко евентуален.

Преди ден генералът от въоръжените сили на Украйна в оставка Сергей Кривонос съобщи, че най-застрашителната обстановка за украинската войска сега се е развила в региона на Часов Яр.

Министерството на защитата на Русия заяви, че съветските войски са нанесли огън по персоналния състав на няколко украински бригади край Часов Яр, заели по-изгодни позиции. Във вторник съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски заяви на ТАСС за завладяването на няколко стратегически укрепени региона на украинските въоръжени сили край Часов Яр. Боевете за един от основните центрове на украинските въоръжени сили - град Часов Яр - може да стартират в скоро време, сподели Кимаковски.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР